Miss Bikini Fitness 2017

Det er lett å bli vel ivrig i startgropen på en ny diett. Spesielt når man opplever å ha en real heiagjeng rundt seg. Og nå skal jeg være ærlig og si at det er første gangen jeg frivillig utsetter meg selv for noen som helst form for diett. Noen dietter lover raskere resultater, mens andre er mer langvarige forpliktelser. Nå som jeg først er i gang, åpner det seg da noen spørsmål fra både meg selv og de rundt: Hva er ambisjonen med dietten? Bør man ikke gjøre noe som virkelig monner når man først setter i gang?

“Jeg skal aldri fly igjen.” (Hmm.. Det kan bli litt kjipt å aldri se igjen farfar i junaiten..)

“Jeg skal ikke shoppe noesomhelst det kommende året.” (Lider av det-blir-konstant-hull-i-strømpbuksene-syndromet. Sånn er det. Hvis noen finner en god måte å løse dette på, så kan det hende jeg tester shoppefritt år. Til da: Nei.)

“La kua leve. Jeg blir vegetarianer.” (Etter en laaaang graviditet: Jeg skal spise en blodig biff før dette året er omme. #lifegoals)

“Tøybleier til mini.” (Nei. Et definitivt nei… med mindre Oslo Kommune lanserer panteordning.)

EHm. Så hva er det vitsen med hele dette prosjektet? Etter litt kontemplering, lander jeg på følgende: Dette skal faktisk være et livslangt prosjekt for meg. Jeg vil ha en diett jeg kan leve med resten av livet, sånn at jeg stadig kan bli litt bedre og stadig utfordre meg selv litt mer. Jeg har ikke lyst til å gi opp, så da kan jeg heller ikke sette mål som gjør det for vanskelig å leve med denne forpliktelsen.

Det handler faktisk ikke om å bli årets miss Bikini Fitness, det handler om resten-av-livet.

Det handler om å ta trappa, i stedet for heisen. Hver dag. Gjennomførbarhet. Litt sprekere hele tida, men innenfor hva du kan forholde deg til  – resten-av-livet.

I sum handler det vel om at hvis vi er mange nok som gjør litt, så monner det faktisk. Du trenger ikke løpe ultramaraton. Det holder med trappa. I dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s