Jeg er lurt med på en ny diett

Nærbilde av Greenpeace-genser.

Den innebærer ikke kalorier.

Jeg liker miljøet. Spesielt på Facebook og Instagram. Få er flinkere enn meg til å trykke liker (eller hjerte) på saker om bra ting som gjøres for miljøet, og trist-emoji når det skrives om plast i havet, menneskeskapte naturkatastrofer og klimakrise.

Vips, har jeg – gjennom min teoretiske miljø- og klimaentusiasme – lettet litt på den dårlige samvittigheten min for at planeten sakte, men sikkert, går til helvete.

Det er imidlertid en smule begrenset hvor langt teoretisk engasjement rekker i det lange løp. Derfor har jeg nå gravd fram fram den 20 år gamle Greenpeace-genseren min (den flotte du kan se på toppbildet) som motivasjon, og tatt utfordringen fra min kjære søster, Mia, om å bli med på karbondietten.

Med mer kunnskap, små endringer og noen nye vaner, er målet å redusere både karbonavtrykket mitt, men også andre spor i miljøet. Prosjektet skal dokumenteres her, sånn at det ikke er mulig å feile uten å bli miljøshamet av alle og en hver.

«Men monner ikke dette omtrent like mye som musa som pisser i havet,» tenker du kanskje?

Ikke tenk sånn.

Er vi mange nok som gjør våre små, ubetydelige handlinger, og synliggjør dem, sender vi et signal til dem som styrer (og gudene skal vite at det er viktig å få frem at klima og miljø er viktig for folk flest, all den tid det sitter et populistparti – med opptil flere klimaskeptikere – i regjeringa): V vil ikke la moder jord gå for lut og kaldt vann.

Det skal heller ikke stikkes under en stol at det fra et rent egoistisk perspektiv ikke er helt feil å kunne klappe seg selv på skuldra med litt miljøselvskryt. Prøv det!

Med det ønsker jeg velkommen til Karbondietten.

Her kan du følge mine baby steps, og Mias litt større skritt, mot en grønnere hverdag (som for en hver diett gjelder det å starte pent, så man ikke går på en kjempesprekk. Jeg blir ikke vegetarianer over natta, for å si det sånn).

Jeg vil veldig gjerne ha tips om enkle måter å bli litt grønnere på.

Alt fra vegetaroppskrifter for kjøttelskere blottet for kulinariske evner, til fiffige måter å gjenbruke både det ene og det andre, tas imot med takk. Og har du litt flaks, kanskje du snapper opp noe nyttig og inspirerende her også.

Let’s get green shit done!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s